Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

 burgerschapsprijs2018Stichting P&V heeft op 13 november de 14de burgerschapsprijs uitgereikt aan Michel Pradolini, een voormalige scheepskok die zich opwerkte tot ceo van een maritiem cateringbedrijf. Hij krijgt de burgerschapsprijs 2018 voor zijn maatschappelijk engagement bij voetbalclub City Pirates. Onder zijn voorzitterschap werd het een sociaal en inclusief project dat niet alleen jongeren bereikt en betrekt, maar ook gezinnen integreert in de werking en banden legt met maatschappelijke spelers zoals de scholen. “Voetbal is onze motor. Het sociale onze brandstof. De diversiteit onze kracht.”


De club telt meer dan 1.200 spelers en 400 staan op de wachtrij. Ze hebben 75 ploegen in competitie op 5 locaties in Antwerpen. Bijna 250 spelers worden intensief opgevolgd door 5 sociale werkers die in vast dienstverband zijn. Al het andere werk drijft op 200 vrijwilligers. City Pirates wil het sociale bindmiddel zijn in Antwerpse achterstandswijken.

Voor Stichting P&V is het werk van Michel Pradolini “een modelvoorbeeld van integratie in de grootstad. Geen reactief of caritief project, maar een echt structureel en proactief project.”