Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Op 12 februari 2018 stond plots de wereld stil voor onze kameraad Tim D’heedene. Zijn dochtertje Nyah liet het leven door een fatale epileptische aanval, zo danig fel is dat ze tot een hartstilstand kan lijden. Epilepsiepatiënten hebben 1 kans op 10.000 om zo’n aanval te krijgen.

Wat het is om je kind te verliezen kan een buitenstaander zich niet inbeelden. Tim vond toch de moed om verder te gaan en engageerde zich om een grote benefietactie op touw te zetten voor “steunpunt kinderepilepsie”. De benefietreeks start op 1 december met metalfestival ‘Horns for Charity’ in De Verlichte Geest in Roeselare. Op 7 december komt Willem Vermandere optreden in de kerk van Lichtervelde en op 11 december is er een comedy-avond met onder andere Jens Dendoncker en Thomas Smith in cinema De Keizer in Lichtervelde. Alle info en tickets vind je op de Facebook-pagina.

Zowel Tim als zijn vader werken op SADEF. De militanten van SADEF van beide vakbonden kozen voor hun deelname aan de warmste week dan ook voor ‘steunpunt kinderepilepsie’. Wie rechtstreeks wil steunen kan dat via rekeningnummer BE88 5230 8094 3141.

Wie meer wil weten leest de blog van Peter Hessens, hoofdafgevaardige ABVV-Metaal Voestalpine Sadef.