Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Of het nu van spinnen is of van hoogtes: iedereen is wel eens bang. Maar heel wat mensen zijn bang waar ze veilig zouden moeten zijn: thuis. Met deze angstgevoelens gingen vzw Zijn, zij-kant en FOS aan de slag voor hun nieuwste campagne rond partnergeweld.

Wat als je bang bent van je partner?

Familiaal geweld is één van de voornaamste doodsoorzaken voor personen in de leeftijdscategorie van 15 tot 44 jaar. Mensen lopen in hun gezin de grootste kans om bedreigd, geslagen, geschopt, verkracht, ernstig lichamelijk mishandeld of vermoord te worden. In België worden per jaar 1 op de 7 vrouwen en 1 op de 10 mannen slachtoffer van partnergeweld. Wereldwijd zijn 1 op de 5 vrouwen en meisjes slachtoffer van fysiek en/of seksueel partnergeweld.

Bang!

Al deze mensen spreken van angst als het belangrijkste gevoel voor, tijdens en na het geweld. Deze herkenbare emotie vormt het uitgangspunt van de nieuwste sensibiliseringscampagne ‘Bang!’ en campagnespot. De ‘Bang!’-toolbox verstopt achter de spin biedt raad en daad bij angst in relaties, van jaloezie en bindingsangst tot fysiek en verbaal geweld.