Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Stand van zaken

Ford presteert slecht in Europa. In het tweede kwartaal van 2018 boekte de Europese tak van de Amerikaanse autobouwer een verlies van meer dan 70 miljoen dollar. Ondertussen heeft Ford een wereldwijd herstructureringsplan aangekondigd en dreigen 24.000 banen te verdwijnen. Volgens sommige analisten overweegt Ford zelfs om zich definitief terug te trekken uit Europa.

Geruchten? Of is er meer aan de hand?

Ford zelf ontkent in alle toonaarden. Maar dat deden ze ook toen er geruchten opdoken dat Ford Genk ging sluiten. En we weten allemaal hoe dat is afgelopen. “Ik maak me geen illusies meer” zegt Rohnny Champagne, onze provinciaal voorzitter in Limburg. Ook adviseur Fidel Gavilan denkt er het zijne van. Hun dubbelinterview leest u hier.

Disruptie in de auto-industrie

Niet alleen Ford, maar de auto-industrie in zijn geheel kampt met enorme uitdagingen. De digitalisering en elektrificering zorgen voor technologische, economische én sociale schokgolven. Het komt er dus op aan om deze zo goed mogelijk te beheersen. Guido Nelissen, expert industrieel beleid bij IndustriALL, vat de voornaamste ontwikkelingen voor u samen.