Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Heb jij onze wekelijkse blog al ontdekt? Sinds een goed jaar verschijnt er elke week een blog op de website en Facebook/Twitter-pagina van ABVV-Metaal. Deze schrijfsels komen van ons ABVV-Metaal-Bloggersteam. Dat zijn allen militanten of delegees van ABVV-Metaal die een deel van hun vakbondswerking of van de dagelijkse realiteit op het bedrijf uit de doeken doen. En nu de campagne SV 2016 op volle toeren draait, komt uiteraard ook dat thema aan bod.

Zo krijgen al onze volgers en lezers de kans om de best practices van deze ouwe rotten of juist nieuwelingen in het vak te ontdekken. Peter Hessens, hoofddelegee Voestalpine Sadef, schrifjt dat hij zich na 5 campagnes niet meer zozeer druk maakt over het winnen of verliezen. Wel verliest hij zijn slaap min of meer aan de samenstelling van het perfecte team waarin iedereen beschikt over de juiste ideologische waarden, motivatie, ... Marc Polfliet is toe aan zijn tweede verkiezingscampagne, en vraagt zich af of zijn kern door de collega’s bij Medrepair zullen beloond worden voor hun realisaties van de voorbije legislatuur. Dirk Aelvoet (foto) behaalde met zijn team bij C-Mac Elektromag een schitterend resultaat in 2012 . Hij tracht steeds respect te tonen voor elkaar en proper campagne te voeren. Ook wijst hij op het belang van goede informatie aan de stemmende collega’s om ongeldige stemmen te voorkomen.

Al deze blogs – en er volgen er beslist nog meer over dit thema – bieden een unieke inkijk in dit belangrijke aspect van de vakbondswerking. Lees deze blogs zeker en deel ze via je Facebook- en Twitter-account!