Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Jij bent kandidaat voor de sociale verkiezingen 2016 en met de jaarwisseling in het vizier ben je helemaal klaar om de verkiezingscampagne naar een hoger niveau te tillen? In dat geval kan het handig zijn om te weten welk materiaal het ABVV en ABVV-Metaal daarvoor ter beschikking stelt op de sites www.abvv2016.be en www.abvvmetaal/sociale-verkiezingen (ook Toolbox). Want er is heel wat voor handen dat jouw campagne een duw in de rug kan geven.

1. Campagnemateriaal

Zowel het ABVV, als ABVV-Metaal hebben voor de SV 2016 een volledige campagne uitgewerkt. Beide campagnes steunen op de campagneslogans van het ABVV: ‘Meer dan ooit’ en ‘Samen sterk’, dat behouden blijft. Voor onze eigen campagne hebben we de slogan ‘Met sterke krachten. Vooruit’ bedacht.

Voor de beide campagnes is er allerhande materiaal beschikbaar dat gerust naast elkaar kan gebruikt worden.

Zoektocht naar kandidaten

Ben je op zoek naar affiches om kandidaten te ronselen voor de SV? Je hebt de keuze tussen de verschillende affiches uit de ABVV-Metaal-campagne:

We hebben jou nodig voor een nog sterker team 

Vakbnd die vooruit wil zkt m/v die goed staat mt rood

Vakbnd die vooruit wil zkt m/v mt haar op de tanden

Vakbnd die vooruit wil zkt jongeren (m/v) met ballen


Het ABVV heeft voor potentiële kandidaten een folder gemaakt met daarin een beknopte uitleg over wat het inhoudt om (kandidaat-)delegee te zijn en hoe je kandidaat te stellen. 

Je rechtstreeks kandidaat stellen bij ABVV-Metaal kan ook via de secretaris of door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stemmen behalen

Om deze verkiezingen te winnen, moeten er vooral stemmen behaald worden. Hoe overtuig je als kandidaat je collega’s om voor het ABVV te stemmen? Je hoeft het warm water niet uit te vinden, want het ABVV en ABVV-Metaal reiken onder andere affiches en folders aan om iedereen over de streep te halen.

ABVV:

Folder ABVV. Meer dan ooit.

Folder Stemmen is goed, ABVV stemmen nog beter (ook in het Engels, Turks, Portugees, Pools, Spaans, Bulgaars en Arabisch).

ABVV-Metaal:

Thema-affiche koopkracht

Thema-affiche precair werk

Thema-affiche duurzame industrie

Voor affiches, e-mailhandtekeningen en andere afbeeldingen met daarop ons lijstnummer, nummer 2, vermeld, surf je naar deze pagina’s:

Affiche Nummer 2 ABVV

E-mailhandtekening Nummer 2 ABVV

Affiche, afbeelding en e-mailhandtekening Nummer 2 ABVV-Metaal

Campagnelogo’s, sjablonen, huisstijl: ga zelf aan de slag

Zin om zelf creatief de handen uit de mouwen te steken? In onze Toolbox (militantenzone of via je secretaris of via je lokale ABVV-Metaal-kantoor) vind je alle huisstijlelementen van de campagne van ABVV-Metaal, alsook de campagnelogo’s terug. Ook onze affiches, flyers en folders terug in druk-, print- en webkwaliteit. De Toolbox is ook waar je terecht kunt voor powerpointsjablonen en een nieuwsbriefsjabloon.

Het campagnelogo van het ABVV download je dan weerhier.

Online campagne

Online campagnevoering: daar kunnen we anno 2016 niet meer buiten. Verander daarom je coverfoto op Facebook en/of Twitter en kies voor een van deze campagnebeelden:

ABVV 

ABVV-Metaal 

Deel bovendien massaal de campagnevideo van het ABVV ‘Maak geluksvogels van je collega’s’ of dat van ABVV-Metaal.

2. Belangrijke informatie

Om een campagne op maat op poten te zetten, heb je meer dan materiaal alleen nodig. Alles valt en staat bij een goed geïnformeerd team dat kennis heeft van het hele reilen en zeilen van de procedure. Daartoe zijn er enkele tools ontwikkeld, eveneens enkele brochures geschreven:

APP

Download de ABVV-app (voor iOs, Android en Windows Phone), waarop alle nuttige tools en info worden verzameld:

- Stel automatisch de kieskalender samen op maat van jouw bedrijf

- Bereken snel de mandaten voor jouw bedrijf

- Ontdek alles over de verkiezingsprocedure

Kieskalendertool

De verkiezingen vinden plaats tussen 9 en 22 mei en de verschillende stappen van de procedure staan steeds in verhouding tot dag X, de dag van de aanplakking, en Y, de dag van de stemming. Omdat dit verschilt van bedrijf tot bedrijf, heeft het ABVV een tool ontwikkeld die automatisch alle cruciale data in de procedure voor je berekent op basis van de startdatum die je ingeeft.

Mandatenberekening

Het aantal mandaten dat moet worden verdeeld over de verschillende kiescolleges is vastgelegd in de wet. Het hangt af van het aantal werknemers. Met deze tool van het ABVV bereken je snel en accuraat het aantal mandaten in jouw bedrijf.

Brochures

Zowel de Gids SV 2016 als het ABC van de procedure verschaffen inzicht in het verloop van de sociale verkiezingen en leggen de procedure uit van naaldje tot draadje. De Gids zal evenwel verder in detail treden dan het ABC, dat wat toegankelijker is.