Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

5 miljard mensen hebben onvoldoende toegang tot sociale bescherming. Drie vierde van de wereldbevolking komt in levensgrote problemen bij de minste tegenslag. Voltijds werken en toch arm zijn. Ziek worden maar je behandeling niet kunnen betalen. Ontslagen worden of je oogst vernield zien en geen inkomen hebben. Een leven lang werken en op je oude dag geen pensioen krijgen. Een realiteit voor meer dan 5 miljard mensen. Ook in België moet sociale bescherming verder versterkt worden. Want hier leven nog steeds 1,5 miljoen mensen in armoede.

Iedereen heeft recht op gezondheidszorg, een leefbaar inkomen en een waardige uitkering als het tegenzit. Daarom voeren 11.11.11, ngo's, vakbonden en ziekenfondsen samen campagne en steunen ze partners in het Zuiden in hun acties voor sociale bescherming.

Samen vragen ze aan onze politici om werk te maken van sociale bescherming voor iedereen.

Supporter mee en kleef de supporterpleisters op jezelf (en op anderen), maak er een (groeps)foto van en upload hem hier. Ook een leuke supportersfoto zonder pleisters is mogelijk. Of bestel de pleisters hier.