Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Na het akkoord in de sector van de metaalbouw (PC 111.1&2) begin deze maand, werden er nu ook in drie andere metaalsectoren ontwerpakkoorden afgesloten. De ontwerpakkoorden van de garagesector en de metaalhandel werden vorige vrijdag al goedgekeurd door de technische comités van de sectoren. Het technisch comité van de edele metalen buigt zich op 30 juni over het ontwerpakkoord, terwijl het ontwerpakkoord van PC 111.1&2 vrijdag 26 juni aan de Syndicale Raad wordt gepresenteerd ter goedkeuring.

Metaalhandel

Na drie onderhandelingsrondes, waarvan de eerste twee erg stroef verliepen, volgde op 10 juni een doorbraak in de sectoronderhandelingen van de metaalhandel met een ontwerpakkoord tot gevolg. De hoofdlijnen hiervan vind je in het pamflet

Garages

De vakbonden wisten op voorhand dat de onderhandelingen in de garagesector niet eenvoudig zouden zijn gezien de minder gunstige economische situatie in de sector. Toch slaagden we erin om de zaak rond te krijgen na drie onderhandelingsrondes op 11 juni. Het ontwerpakkoord vind je samengevat in het pamflet.

Edele metalen

Na drie onderhandelingsrondes kwamen de onderhandelaars binnen de sector van de edele metalen 17 juni tot een ontwerpakkoord. De onderhandelingen verliepen redelijk vlot, uitgezonderd een misverstand over de interpretatie van de koopkrachtverhoging. Het technisch comité van de sector vindt plaats op 30 juni en zal zich uitspreken over dit ontwerpakkoord. Het overzicht van dit ontwerpakkoord vind je hier.

Elektriciens

Binnen de sector van de elektriciens is er 23 juni een ontwerpakkoord gesloten. Voor de hoofdlijnen, open het gemeenschappelijk pamflet.

Koetswerk

Op 23 juni kwamen de onderhandelaars binnen de sector van het koetswerk tot een ontwerpakkoord. Het technisch comité van de sector spreekt zich uit over de inhoud hiervan op 29 juni.

Lees hier het pamflet.