Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Op maandag 1 juni kwam de gemeenschappelijke interzetel van TE Connectivity samen om de Europese ondernemingsraad later in de maand voor te bereiden. Twee thema's werden uitgebreid besproken: de verkoop van BNS en de afbouw van de galvanisatielijn in Oostkamp.

Op 28 januari 2015 kondigde TE Connectivity zijn intentie aan om de afdeling Broadband Network Solutions of kortweg BNS te verkopen aan CommScope. In België verandert de site in Kessel-Lo van eigenaar. Momenteel worden de laatste details van de verkoop besproken tussen CommScope en TE Connectivity. CommScope bouwt zijn Europese structuur verder uit. Binnen TE Connectivity en CommScope wordt gezocht naar oplossingen voor de werknemers die moeten verhuizen in België en buiten België. Van de kleine 700 werknemers die de site in Kessel-Lo telt, blijven 63 werknemers bij TE Connectivity. Zij vallen voortaan onder een aparte technische bedrijfseenheid. De leden van de OR en het CBPW vergaderen samen met de collega's van Oostkamp.

Vanuit Oostkamp werd gewezen op de sluiting van de galvanisatielijn. TE Connectivity concentreert zijn galvanisatie voor de automobielmarkt in drie sites, waaronder Kurim en Dinkelsbuhl/Worth. Door de sluiting sneuvelen 45 jobs in Oostkamp. De werknemers zullen gemuteerd worden naar andere afdelingen. Er vallen geen naakte ontslagen. In Oostkamp werken 470 arbeiders, 200 bedienden en 65 uitzendkrachten.

Ook het afgelopen fiscaal jaar werd overlopen. De acquisitie van Measurement Specialties heeft ook gevolgen voor de EOR. In juni komt voor de eerste maal een Noorse en Ierse vertegenwoordiger naar de EOR. Ook Anna Grönmark zal aanwezig zijn. Zij is de nieuwe HR-manager voor de regio Europa en het Midden-Oosten. Ten slotte werden de reorganisatie in Supply Chain Backoffice, in Automotive Planning, in Consumer Devices en binnen de BU Marine, Oil en Gas besproken. De laatste reorganisatie heeft gevolgen voor 18 posities in Great Yarmouth, in de UK en 25 werknemers in Le Mans, in Frankrijk.