Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Op woensdag 4 maart vond een uitzonderlijke vergadering van het beperkt comité van de Europese Ondernemingsraad van TE Connectivity plaats in Kessel-Lo. Het beperkt comité werd uitgebreid met de landenvertegenwoordigers van België, Spanje, Duitsland, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk. Langs directiezijde waren onder andere Jane Leipold, groepshuman resources manager, Dave Redfern, president Broadband Network Solutions en Werner De Wolf, verantwoordelijke voor BNS in Europa aanwezig.

Voor de BNS-managers biedt de acquisitie door Commscope kansen. Commscope is tweemaal keer zo groot als BNS en voornamelijk actief in de VS in wireless activiteiten. BNS heeft een meer gespreide portefeuille en is aanwezig in de VS, in Europa en de rest van de wereld. Door de aankoop wordt Commscope de grootste infrastructuur provider voor communicatie. Bovendien zijn de vooruitzichten beloftevol voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika.

Commscope en BNS hebben eind februari een team opgezet die de transfer zal begeleiden. In principe gaan de bestaande BNS plants en vennootschappen integraal over naar Commscope. Dat geldt voor de fabrieken in Kessel-Lo in België, Brno in Tsjechië en het VK en de activiteiten in Italië en in Denemarken. BNS werknemers die in ander business unit werken, worden contractueel ondergebracht in een BNS-vennootschap aan dezelfde loons- en arbeidsvoorwaarden. Momenteel verandert hun plaats van tewerkstelling niet. De niet-BNS werknemers die in Kessel-Lo werken, blijven in dezelfde locatie.

De directie engageerde zich om het beperkt comité en de Europese Ondernemingsraad te blijven informeren over het verloop van de acquisitie. De werknemersvertegenwoordigers uitten hun ontevredenheid. Zij hadden meer en concretere antwoorden verwacht op hun vragen. Heel wat collega's leven in onzekerheid met betrekking tot hun job en plaats van tewerkstelling. De EOR-leden wensen een overleg met de directie van Commscope.