Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Op woensdag 28 januari werd het beperkt comité van de Europese Ondernemingsraad van TE Connectivity geïnformeerd over de verkoop van de afdeling Broadband Network Solutions aan Commscope voor 3 miljard dollar. Door de verkoop neemt Commscope de business Telecom, Enterprise en Wireless over. De activiteiten DataCommand en SubCom blijven bij TE Connectivity.

De divisie BNS van TE Connectivity levert oplossingen op het gebied van telecommunicatie en draadloze netwerken. De BU is goed voor een omzet van 1,9 miljard dollar. Er werken zo'n achtduizend man, verspreid over een kleine honderd locaties. In de regio Europa zijn dat een kleine 1.600 werknemers. Door de verkoop veranderen de werknemers van onder andere Kessel-Lo in België en Brno in Tsjechië van werkgever. De directie verwacht dat de deal rond zal zijn tegen het einde van 2015.

Commscope is een Amerikaanse groep met 12.500 werknemers wereldwijd, actief in 100 landen. In Europa heeft Commscope entiteiten in Nederland, Ierland en Zwitserland. Het ontwerpt, bouwt en beheert vaste en draadloze netwerken. Met de overname van de breedbandtak van TE Connectivity versterkt het bedrijf zich in Europa, Midden-Oosten, Afrika en Azië. Vorig jaar boekte Commscope een winst van 19 miljoen dollar op een omzet van 3,5 miljard dollar.

De leden van het beperkt comité van de Europese ondernemingsraad van TE Connectivity betreuren de beslissing van de groep. Het tijdstip en wijze van informeren liggen moeilijk bij de EOR-leden. Sinds eind 2014 doen geruchten de ronde in de sites en in de pers van een mogelijke verkoop van BNS. Die geruchten werden keer op keer afgedaan als onwaar door het management. Op vraag van het BC organiseert het management een uitzonderlijke EOR begin maart om de getroffen werknemers te informeren en te consulteren.