NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

“Currently for sale” staat er onder een foto van de Antwerpse Opelfabriek op de website van het internationale veilinghuis Maynards. Het gaat om de technische installaties van de pers- en schilderafdeling. Geïnteresseerden kunnen de fabriek bezoeken vanaf 1 december en bieden kan vanaf 3 januari 2011. Vrijdag 14 januari is de deadline voor de biedingen.

In het week-end waren er in de pers heel wat vragen gerezen omtrent de kandidaat Chinese overnemer. Volgens Rudi Kennes (ABVV-Metaal) is Zhenzhou Hi-Tech Vehicle Ltd (CHTC) “geen spook zoals sommigen beweren. Het is een consortium van bedrijven die actief zijn in de helikopterbouw, de productie van militaire nachtkijkers en de constructie van autobussen en vrachtwagenonderdelen.” CHTC is nog steeds geïnteresseerd. “Ze hebben een uitgewerkt businessplan om het oude model van de Opel Astra hier voort te assembleren en naar China te exporteren. Daarnaast wil CHTC ook het Landwind-model bouwen en zijn er plannen voor de bouw van een elektrische autobus. 

Rudi Kennes is van oordeel dat de Vlaamse overheid de installaties moet overnemen. “Zo lang GM eigenaar blijft, staan we buitenspel. Het is niet aan GM om te beslissen of er in de toekomst een autonijverheid in Antwerpen blijft.”