NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Volvo investeert in de assemblagefabriek in Gent. Het nam daarvoor een lening van 198 miljoen euro, die het kon krijgen dankzij een waarborg van de Vlaamse regering. In ruil belooft Volvo de werkgelegenheid in zijn Gentse site (minstens) vijf jaar op peil te houden.

De waarborg van de Vlaamse overheid dekt 90% van de lening. Dat gebeurt via het stelsel van de Gigarant-waarborg, een waarborgregeling in het leven geroepen toen kredietverstrekking moeilijker werd na het uitbreken van de crisis. Het dossier van Volvo Cars Gent is het grootste dat tot nu toe werd behandeld binnen het Gigarant-systeem.

Met de kredieten doet Volvo in Gent investeringen voor nieuwe modellen en varianten. Het gaat onder meer om nieuwe uitvoeringen van de sedan S60. Midden volgend jaar begint men met investeringen in een nieuwe productlijn in Gent.

Dit jaar zullen de ruim 4.500 werknemers naar schatting 225.000 wagens bouwen, tegenover 185.000 in 2009. Volgend jaar en de jaren nadien kan dat nog hoger liggen en wordt gemikt op een maximumcapaciteit van 270.000.