NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

De hoofdzetel van Ford in Detroit bevestigde gisteren de start van de nieuwe Mondeo in Genk . Als datum werd 14 oktober 2013 vastgelegd. De opluchting bij de werknemers in Genk is vanzelfspreken zeer groot. "Dat er een precieze datum werd geprikt, is  meer dan we hadden gehoopt", aldus Rohnny Champagne, provinciaal Voorzitter ABVV-Metaal. "Hiermee wordt bevestigd dat uitstel geen afstel is. Het eerste luik van het toekomstcontract is hiermee alvast geconcretiseerd. Een grote en belangrijke stap. We hopen nu dat ook de komst van de twee andere modellen spoedig bevestigd zal worden."

Op korte termijn is de toekomst van Ford Genk daardoor verzekerd. De vraag blijft hoe Ford het verlies van één miljard dollar dit jaar zal opvangen. Hierover moet Ford in een later stadium beslissen.  "Als binnen de zes maanden geen werk wordt gemaakt van investeringen voor de nieuwe Mondeo, dan weten we hoe laat het is", aldus Rohnny Champagne. Zowel vakbonden als directie van Genk beseffen dat ondanks deze positieve beslissing er nog geen lange termijn garantie is.

Minister van Werk Monica De Coninck (sp.a) reageert alvast verheugd op de bevestiging door Ford dat de nieuwe Ford Mondeo wel degelijk naar Genk komt.