NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Op vrijdag 16 december organiseert het gemeenschappelijk vakbondsfront een nationale betoging in Brussel voor een betere loonnormwet, het behoud van de automatische loonindex en een lagere energiefactuur.

De werknemer krijgt geen gehoor: niet alleen zien we weinig doortastende maatregelen tegen de energiecrisis, ook blijft een correctie van de onrechtvaardige wet van '96 - de loonnormwet - uit. Het verzoeningsvoorstel van de regering - een consumptiecheque van 750 euro - is overigens slechts een schijnoplossing. Deze premie is een eenmalige pleister op de wonde die de koopkracht van de werknemers op langere termijn geen meter vooruit helpt.

De constante aanvallen van werkgeverszijde op de loonindex is de werknemers bovendien een serieuze doorn in het oog. In tijden van monsterlijke inflatie is de loonindex - die deze inflatie slechts deels compenseert én met vertraging - de enige koopkrachtbescherming voor de werknemers.

De vakbonden en vooral het ABVV hameren al jaren op een aanpassing van de loonnormwet. Volgens onze huidige loonnormwet mogen onze lonen de komende twee jaar helemaal niet stijgen (bovenop de index). De vakbonden kloppen al jaren op dezelfde nagel: bevrijd het sociaal overleg en geef de sociale partners weer onderhandelingsruimte in de sectoren waar de financiële marge er is. Deze betoging kadert dan ook in een reeks van syndicale acties, betogingen en stakingen. Wij stoppen niet tot de werknemers krijgen wat ze verdienen. Lees hier het pamflet.

Wil je graag een affiche ophangen of een visual op FB zetten? dan kan je hier materiaal downloaden.

Affiche NL (pdf)

Cover affiche

 Affiche NL Index (pdf)

Affiche Index NL

Visual Facebook (jpg):

6984 Y22 ABVV Metaal Loonopslag 1080x1080 NL 03