NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Op woensdag 9 november organiseert het ABVV een algemene staking.

Waarom?
  • Onze koopkracht staat onder druk. Veel mensen zullen zich de komende winter blauw betalen aan energie en brandstof. Ondertussen stellen we vast dat energiemultinationals miljarden euro’s winst maken op kap van de samenleving. Fundamentele hervormingen van de energiemarkt blijven desondanks uit.
  • De regeringsmaatregelen en de index vangen een deel van de klap op, maar volstaan niet. Dankzij de socialisten in de regering en druk van de vakbonden werden belangrijke stappen gezet (garantie van de index, tussenkomst in de energiefactuur, overwinstbelasting energiebedrijven, …). Maar de huidige maatregelen zijn niet genoeg. Het ABVV vraagt bijkomende inspanningen om onze koopkracht te beschermen en om te zorgen voor een rechtvaardig energiebeleid.

Onze voorstellen!

  • Plafonneer de energieprijzen en draai de doorgedraaide liberalisering van de energiemarkt terug.
  • Stop de aanvallen van werkgevers en rechtse politieke partijen op onze index!
  • Herzie de loonnormwet. Wij begrijpen dat veel bedrijven op dit moment een beperkte marge hebben om de lonen te verhogen bovenop de index. Maar het is aan de vakbonden en de werkgevers in de sectoren om daarover te onderhandelen en aan niemand anders. Bovendien moet we ook in tijden van crisis de kans krijgen om over opslag te onderhandelen in bedrijven waar die ruimte er wél is.
Het ABVV klopt al heel lang op dezelfde nagel. Als de werkgevers en de (rechtse partijen in de) regering doof blijven voor onze eisen, dan rest ons alleen nog het stakingsmiddel. Op 9/11 leggen wij het werk neer om onze voorstellen voor meer koopkracht en voor een rechtvaardig energiebeleid te realiseren. Hopelijk doe jij ook mee, want alleen samen zijn we sterk!

Wil jij meestaken, maar weet je niet hoe? Neem contact op met je vakbondsafgevaardigde op het bedrijf of contacteer jouw lokale ABVV-Metaal-afdeling.