NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

De chipfabriek ON Semiconductor in Oudenaarde heeft haar productie-eenheid (met 400 arbeiders) verkocht aan de nieuwe investeringsgroep BelGaN. De overnemer wil in Oudenaarde hoofdzakelijk chips maken voor toepassingen in de autosector. De afdeling bedienden is niet verkocht en krijgt de nieuwe naam ON Technologie.

De aankondiging van de verkoop twee jaar geleden zorgde voor heel wat onrust. “De overname van de productie-eenheid zorgt voor heel wat opluchting bij het personeel”, aldus Ronny Loubris, secretaris ABVV Metaal. “Uiteraard, bij een overname blijft het altijd nog wel afwachten welke weg de nieuwe eigenaar wil inslaan. Maar voorlopig is er van ontslagen geen sprake en kan iedereen aan de slag blijven.”

De nieuwe eigenaars denken groot: ze zien in Oudenaarde ruimte voor een ‘GaN-vallei’. Ze verwijzen naar het plan van de Europese Commissie om in Europa een eigen chipindustrie uit te bouwen, en naar het Europese klimaatplan. Ze denken eveneens aan investeren in nieuwe jobs. Op korte termijn zouden er een dertigtal banen kunnen bijkomen.