NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Van Hool bouwt een eerste elektrische dubbeldekkertouringcar. Dit is een wereldprimeur. Het voertuig is bestemd voor de Noord-Amerikaanse markt en heeft een actieradius tot 500 kilometer. De dubbeldekker zou vooral ingezet worden voor woon-werkverkeer van werknemers of voor regelmatige transporten. Het voertuig biedt plaats aan 69 reizigers. Er is wel nog geen concrete klant voor de nieuwe autocar. Van Hool leverde eerder al 22 gewone elektrische autocars, dus geen dubbeldekkers, aan grote bedrijven uit de Amerikaanse staat Californië.

Van Hool mag ook 67 nieuwe elektrische lijnbussen voor de Deense stad Aalborg bouwen. Alsook een bestelling binnengehaald voor vijf elektrische stadsbussen in eigen land voor de bedrijven De Decker-Van Riet en de Groep Waaslandia, die in opdracht rijden van De Lijn.

Dit alles neemt niet weg dat de helft van de 2.650 personeelsleden nog steeds tijdelijk werkloos is. Honderden mensen daarvan hebben sinds de start van de coronacrisis in maart 2020 nog geen enkele dag gewerkt.