NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

De Limburgse deputatie heeft een vergunning afgeleverd voor een testbaan van 840 meter voor Punch Powertrain op de landingsbaan van Brustem. Bedoeling is dat hier de nieuwe versnellingsbakken getest worden voor de Franse autobouwer PSA. In april werd nog een nieuwe herstructurering aangekondigd waardoor 245 werknemers hun job verloren. Nu werken er nog 650 mensen bij Punch (het merendeel bedienden op de ontwikkelingsafdeling).

Eind 2022 wordt de productie van de nieuwe DCT, de automatische versnellingsbak met dubbele koppeling, op gestart. Die productie is in eerste instantie bedoeld voor de hybride en plug-inhybride auto's van PSA.

In afwachting zijn het geen gemakkelijke tijden voor de arbeiders. “De mensen komen net weer uit een periode van drie weken economische werkloosheid. En dat blijft nog een tijdje doorgaan', aldus ABVV-Metaal secretaris Raf Dal Cero. “Elke positieve noot, zoals deze vergunning voor de testbaan, is meegenpomen, maar we blijven ons ook zorgen maken over de productielijnen. 2022 en 2023 beloven alleszins nog moeilijke jaren te worden voor Punch.”