NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Op vrijdag 29 oktober hebben de werknemersvertegenwoordigers van de sector garages een vierde poging gedaan om met de vertegenwoordigers van de werkgevers een ontwerp van sectorakkoord voor '21-'22 te bereiken. Het mandaat van de werkgevers was zo pover dat we beslist hebben om een vijfde en ultieme onderhandelingsronde te plannen op dinsdag 9 november.  

Waarom? 

Het aanbod van een schamele loonsverhoging van 0.4 % vanaf 1 december 2021 met daarbovenop een sectorale coronapremie van € 60 (indien er winst én omzetstijging was in de vorige jaren kan die verhoogd worden) gekoppeld aan strenge voorwaarden, was voor ons onaanvaardbaar.  

Wat willen wij?

Wij willen een solidair akkoord dat tegemoet komt aan de verwachtingen van de arbeiders die zich tijdens de coronapandemie heel flexibel hebben opgesteld.  

Iedereen weet dat de sector het de voorbije jaren zwaar heeft gehad en nog steeds problemen kent door de transitie van brandstofwagens naar elektrische voertuigen en de chipcrisis. Maar een toekomst voor deze sector kan enkel maar verzekerd worden door de inzet van gemotiveerde en goedgeschoolde werknemers, met aantrekkelijke arbeidsomstandigheden en -voorwaarden.

Wij blijven inzetten op meer werkzekerheid, meer koopkracht, meer respect voor de arbeiders en meer solidariteit!