NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Bij ArcelorMittal is gisteren een spontane staking uitgebroken. De arbeiders verwijten de directie een gebrek aan respect en het uitblijven van een cao. Tijdens de voorbije coronacrisis hebben de arbeiders risico's genomen met hun gezondheid door te blijven werken en hebben ze uren geklopt die in hun ogen niet meer normaal zijn.

Binnenkort komen er cao-onderhandelingen en de arbeiders willen dat het management een teken van respect geeft voor die geleverde inspanningen. Vooral de problemen met de bezetting (volk tekort, geen verlof kunnen nemen) en het loon zijn de aanleiding.

De directie van ArcelorMittal nam acte van de grieven van het personeel en beloofde er in de mate van het mogelijke rekening mee te houden.

“Vandaag is er spontaan het werk stilgelegd. Reden hiervoor was het grote ongenoegen dat er leeft in de verschillende afdelingen over bezetting, werkdruk, geen respect, verloning,…Zaken die al meerdere malen als sociale partners werden aangekaart op verschillende overlegorganen. Maar waar wij tot op heden te weinig respons en oplossingen voor ontvangen hebben. Een krachtig signaal is gegeven, het is nu aan de directie en de afdelingsleiding om voor elk aangekaart probleem een passende oplossing te bieden”, aldus het gemeenschappelijk vakbondsfront bij ArcelorMittal.