NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Aleris, de aluminium­walserij in Duffel is overgenomen door Alvance, een onderdeel van de groep GFG Alliance van de Brits-Indiase zakenman Sanjeev Gupta. Bij Aleris werken zo'n 1.000 mensen.

De groep GFG Alliance kocht eerder al een aluminiumsmelterij in Duinkerke. Het bedrijf zegt dat de twee vestigingen kunnen profiteren van onderlinge ­synergie. Het in Duinkerke gesmolten metaal kan in Duffel gewalst worden.

De Duffelse fabriek zal ook een rol spelen in de recyclage van afval- of schrootproducten. Duffel recycleert al een groot deel van zijn ­eigen schroot, en zal dat nog uitbreiden in samenwerking met klanten en bedrijven uit de groep.

Moederbedrijf GFG Alliance kocht vorig jaar al de Luikse staalfabriek van ArcelorMittal.

Hans Van Eerdewegh, secretaris ABVV Metaal is er niet gerust in. “De vele verhalen over de topman en zijn bedrijf stellen ons niet ­gerust. Al is he natuurlijk positief nieuws voor de 1.000 werknemers. De toekomst van Duffel had er weinig rooskleurig uitgezien, als de fabriek op eigen ­benen verder had gemoeten.” Veel meer informatie dan een persbericht over de overname hebben de vakbonden nog niet gekregen.