NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Hogere federale uitkering, maar geen Vlaamse premie. Wie deeltijds corona-ouderschapsverlof opneemt (met een 25% hogere federale uitkering), komt door een beslissing van de Vlaamse regering helemaal niet meer in aanmerking voor een Vlaamse aanmoedigingspremie. Gevolg is dat het meestal financieel interessanter is om het gewone ouderschapsverlof op te nemen.

Asociaal. En dat terwijl de hogere federale uitkeringen net moesten zorgen voor koopkracht en zekerheid voor ouders die – vaak omdat ze geen andere keuze hadden – moesten thuisblijven om voor de kinderen te zorgen. Als ABVV vinden wij deze beslissing van de Vlaamse regering onverantwoord en asociaal. Lees hier ons persbericht (je vindt er ook alle geldende uitkeringen voor zowel het ‘gewone’ als het corona-ouderschapsverlof terug).

En het wordt nog erger. Door de beslissing van de Vlaamse regering krijgt wie deeltijds (gewoon) ouderschapsverlof opnam, sinds 1 mei geen Vlaamse aanmoedigingspremie meer. Wil je terug in aanmerking komen voor een aanmoedigingspremie, dan moet je opnieuw een aanvraag indienen! Op deze website lees je hoe dat moet.

Zit je met vragen? Neem dan zeker contact op met je vakbondsafgevaardigde, secretaris of je lokaal abvv-kantoor. Of check op onze website de pagina Corona-ouderschapsverlof.