NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

ABVV-Metaal en BTB scharen zich achter het voorstel van PS-voorzitter Paul Magnette. Hij verklaarde gisteren dat hij werknemers die zijn blijven werken tijdens de coronacrisis een premie van 750 euro netto wil toekennen. De Franstalige socialisten zullen daartoe eerstdaags een wetsvoorstel indienen.

Magnette stelt voor de premie door de werkgever te laten betalen, waarna die het bedrag kan aftrekken van de vennootschapsbelasting. "Het is fundamenteel dat we degenen die hebben gewerkt tijdens de coronacrisis bedanken en compenseren", aldus Magnette. Ook zelfstandigen die tijdens de crisis aan de slag bleven, zouden in het voorstel van de PS een premie krijgen.

De Franstalige socialisten vragen daarnaast nog een apart premie van 200 euro netto voor iedereen die onder de armoededrempel moet leven. "Er staat ons een enorme sociale crisis te wachten", aldus Magnette. Een premie voor de meest kwetsbaren is een "economische relancemaatregel die absoluut onmisbaar is". De kostprijs is volgens hem geen hinderpaal. "Dat is een investering met een terugverdieneffect", klonk het. "Als we deze mensen willen helpen, moeten we hun de middelen geven om lokaal te consumeren en zo helpen ze ook onze ondernemers. Die 200 euro gaat rechtstreeks naar de economie."

Eerder pleitte Magnette ook al voor een loonsverhoging voor iedereen in een essentiële sector die minder dan 14 euro bruto per uur verdient.