NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Vakbonden en werkgevers hebben samen een handleiding opgesteld met algemene richtlijnen om bedrijven op een veilige manier te kunnen opstarten. De gids reikt een algemeen kader met maatregelen aan die op maat moeten worden ingekleurd door de sectoren en door elke werkgever, om er voor te zorgen dat de activiteiten opnieuw kunnen worden opgestart in zo veilig en gezond mogelijke omstandigheden (zodat een nieuwe piek van coronagevallen kan worden vermeden).

Deze gids biedt ook ondersteuning aan ondernemingen en/of sectoren die geen onderbreking van hun activiteiten hebben gekend. Deze hebben uiteraard al de nodige maatregelen genomen om de continuïteit van hun activiteiten te kunnen verzekeren tijdens de periode van lockdown. Zij kunnen de reeds genomen maatregelen aftoetsen aan de maatregelen in de gids.

De gids is een evolutief document. De inhoud ervan kan worden aangevuld in functie van de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad en op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten en goede praktijken.

De meest recente versie van de gids vind je op deze website. Op deze site zullen ook de afgewerkte sectorale gidsen gepubliceerd worden, evenals nuttige links om de richtlijnen zo goed mogelijk te kunnen toepassen.

Hou die website dus regelmatig in de gaten. Als vakbond is het onze verantwoordelijkheid om erop toe te zien dat de werkgever de richtlijnen respecteert, zodat de gezondheid en veiligheid van de werknemers gewaarborgd wordt.

Download de gids hier!