NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Wie tijdelijk werkloos wordt omwille van corona, heeft recht op werkloosheidsuitkeringen (en andere voordelen zoals een tussenkomst in de water- en energiefactuur). Daarbovenop voorzien bijna alle metaalsectoren een aanvullende vergoeding bij tijdelijke werkloosheid, via onze Fondsen voor Bestaanszekerheid (FBZ). Hier lees je hoeveel deze aanvullende vergoeding bedraagt in jouw sector. LET OP: nieuwe info voor wie werkt in de sector van de Metaalrecuperatie!

Rekeningnummer

In normale omstandigheden vraagt de werknemer zijn aanvullende vergoedingen aan, door een formulier in te vullen en dit te bezorgen aan het FBZ (al dan niet via ABVV-Metaal). Omwille van corona, hebben we onze procedure aangepast. De betaling van de vergoedingen zal nu automatisch gebeuren. Het enige wat je moet doen, is controleren of je rekeningnummer gekend is bij jouw FBZ. Is dat niet het geval? Surf dan (voor de sectoren koetswerk, garages, edele metalen en metaalhandel) naar deze website en vul je rekeningnummer in. Werk je in de elektro-technische sector? Dan moet je hier zijn.

Wanneer gestort?

De aanvullende vergoedingen worden op je rekening gestort in de 2e maand na de aangegeven tijdelijke werkloosheid. Uitbetalingen van de maand maart, zullen dus in de loop van mei op je rekening staan. De vergoedingen van de maand april staan in de loop van juni op je rekening.

Vragen of problemen?

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (elektriciens), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (garages, metaalhandel en edele metalen) of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (koetswerk).