NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Werknemers van de producent van schokdempers Tenneco voeren actie voor meer beschermingsmiddelen tegen coronavirus. Een gebrek aan beschermingsmiddelen, dat was deze voormiddag voor de arbeiders van Tenneco in Sint-Truiden de aanleiding om de fabriek te verlaten.

De directie beweert dat ze maar liefst 5 maatregelen getroffen hebben. “Maar van die maatregelen kwam weinig in huis”, zegt ABVV-Metaal afgevaardigde Robby Swijsen. “Er waren te weinig handdoeken en alcoholgel en ook de afstanden tussen de arbeiders werden niet gerespecteerd.”

“Er is echter meer aan de hand”, aldus provinciaal secretaris ABVV-Metaal Rohnny Champagne. “De mensen zijn er niet gerust op.De overheid doet alle moeite van de wereld om de mensen uit elkaar te houden, om contact zo veel mogelijk te vermijden, maar in de fabrieken worden ze massaal bij elkaar gepropt om toch maar de productie op gang te houden, alsof er de voorbije 150 jaar niets is veranderd. Het heeft weinig zin om in de refter tussen de werknemers een stoel leeg te houden, terwijl ze in de fabriek gewoon schouder aan schouder staan. Bovendien zien de arbeiders ook dat de bedienden zo veel mogelijk worden thuis gehouden.”