NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Fiscaal attest. Binnenkort ontvang je een fiscaal attest voor kinderopvang gebruikt in 2019. Bewaar het goed! Het kan je tot 180 euro (in de sector metaal- en machinebouw) of tot 300 euro (in de sectoren garageskoetswerkmetaalhandel en elektriciens) opleveren. Let wel: enkel de attesten van 2019 komen in aanmerking, niet die van vorige jaren.

Financiële tussenkomst. Dankzij ABVV-Metaal komen vanaf 2020 de fondsen voor bestaanszekerheid tussen in de kosten. Het gaat om een tussenkomst van 1,5 euro per dag per kind (metaal- en machinebouw) of 3 euro per dag per kind (in de sectoren garages, koetswerk, metaalhandel en elektriciens). De tussenkomst geldt in principe tot en met de leeftijd van 3 jaar en voor voorschoolse opvang. In de metaalbouw is ook een tussenkomst voor buitenschoolse kinderopvang voorzien.

Meer weten? Lees meer over de regelingen in jouw sector in onze Op Zak (onder werkbaar werk of FBZ). De aanvraagformulieren zijn beschikbaar op de websites van de fondsen voor bestaanszekerheid. Op de sites zal ook alle info te vinden zijn over de voorwaarden voor tussenkomst, die lichtjes kunnen verschillen van sector te sector.