NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

De loonkloof m/v bestaat nog steeds. Op Europees niveau bedraagt ze 16 %. Daarom viel de Europese Equal Pay Day dan ook op 27 februari. Bekijk zeker de Europese campagne van PES Women 'De loonkloof, geen spel'. In België bedraagt de loonkloof m/v nog meer: 24 %. zij-kant, de progressieve vrouwenbeweging viert de Belgische Equal Pay Day dan ook een maand later, op 27 maart 2020. Ook dit jaar is de campagne rond EPD in ons land spraakmakend!

De Vrouwenraad organiseert een Wereldvrouwenmars ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag: afspraak op 8 maart om 14 uur aan Brussel Centraal. De Vrouwenraad legt dit jaar extar de nadruk op het belang van een sterke sociale zekerheid in de strijd voor gendergelijkheid.

IndustriAll Europe lanceerde eerder deze maand Women Together At Work, een campagne die moet bandrukken dat gendergelijkheid kan afgedwongen worden via collectieve onderhandelingen. De plaats van een vrouw is aan de onderhandelingstafel!

E-book Gender

Voor ABVV-Metaal is gendergelijkheid een kernthema. Daarom lanceren we net zoals vorig jaar een e-book rond gendergelijkheid en staan onze social media de komende maand in het teken van de vrouwenzaak. Volg ons op Facebook!