NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

In Mechelen heeft de ondernemingsrechtbank, zoals verwacht, het faillissement uitgesproken van CG Power Systems en CG Holdings. 450 werknemers in Mechelen en 70 in Charleroi staan op straat. De transformatorenbouwer had het maandenlang moeilijk nadat de moedergroep van het bedrijf in India onder vuur kwam wegens fraude. Sinds 15 januari stonden de vennootschappen onder voorlopige bewindvoering van twee advocaten. Samen met nog een derde advocaat zullen ze nu zoeken naar een overnemer.

Het personeel kreeg zijn loon van december nog uitbetaald en voor januari is er voor iedereen een voorschot van 35% gestort. “We hebben met de bewindvoerders afgesproken om iedereen hetzelfde percentage uit te betalen”, aldus Patrick Elsen, secretaris ABVV-Metaal.

Nu het faillissement is uitgesproken, is het afwachten. De vakbonden hopen op een doorstart. “We gaan alles inzetten op een doorstart. De markt van transformatoren is niet aan het uitdoven. Denk maar aan wind- en zonne-energie. De situatie is natuurlijk complex, want onder de vennootschappen zitten ook fabrieken in Ierland en Indonesië”, aldus Patrick Elsen.

Vlaams minister Bart Somers (Open Vld) wil samen met zijn collega Hilde Crevits (CD&V), bevoegd voor Werk en Economie, bekijken hoe de regering kan ondersteunen.