NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Punch Powertrain (Sint-Truiden), goed voor 1.100 jobs, komt volgende week met informatie over een reorganisatie. De werknemers gingen vandaag in staking omdat ze vrezen voor banenverlies. Na Ford Genk dreigt opnieuw groot banenverlies in de Limburgse autosector. Punch maakt automatische versnellingsbakken en heeft erg te lijden onder de malaise in de autosector en de terugval van de Chinese automarkt. Daardoor halveerde de omzet halveerde bijna waardoor de directie economische werkloosheid invoerde. Van de 500 arbeiders zitten er al een 300-tal bijna een jaar in economische werkloosheid.

“De problemen zijn begonnen in juli vorig jaar. We zijn hier al een jaar aan het doppen”, aldus Raf Dal Cero, secretaris ABVV-Metaal Limburg. 'In april en mei was er een opflakkering van het werk, maar dat was van korte duur. Maar hiervan viel ik toch uit de lucht. Het is nu bang afwachten. Dit jaar is de CEO overleden en het was de bedoeling dat zijn opvolger na het zomerverlof een plan ging voorstellen, maar we gaan daar nu natuurlijk niet op zitten te wachten.”

TIP

Tijdens een overleg met de directie kregen de vakbonden te horen dat er normaal op 10 september een vergadering gepland stond om oplossingen te bespreken om de situatie het hoofd te bieden. Door de ongerust in het bedrijf wordt dat nu vervroegd. Donderdag zitten de vakbonden weer samen met de directie en vrijdag wordt het personeel ingelicht.