NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

In Antwerpen vindt op zaterdag 10 augustus de twaalfde editie van de Antwerp Pride plaats. Ook dit jaar zal ABVV-Metaal een feestwagen delen met werkgeversorganisatie Agoria en ACV-CSC Metea. Zowel de werknemers als de werkgevers van de grootste metaalsector geven daarmee te kennen dat er voor discriminatie geen plaats is op de werkvloer.

Met onze deelname beklemtonen we dat we als organisatie staan voor een diverse, inclusieve samenleving en engageren we ons tot de strijd voor gelijke rechten. Dat engagement is concreter dan ook. Zo hebben we dit jaar in twee van onze metaalsectoren een anti-discriminatie-cao ondertekend met bijzondere aandacht voor holebi’s en transgenders. Ook in onze andere metaalsectoren werken we aan gelijkaardige akkoorden. Deze cao is een belangrijke stap in de strijd tegen de stigmatisering en vernedering van LGBT+ op de werkvloer. ABVV-Metaal voegt daarmee de daad bij het woord.

Georges De Batselier, voorzitter van ABVV-Metaal: "Zich outen als holebi of als transgender is nog steeds niet vanzelfsprekend, ook niet op de werkvloer. We willen werken aan inclusieve bedrijven waar dat wel het geval moet zijn. Wie zichzelf kan zijn, is gelukkiger en zal daarom ook een betere werknemer zijn. We moeten in onze sector alle talenten aanspreken. Daarom moeten we - werkgevers en vakbonden - ervoor zorgen dat het LGTB-thema deel uitmaakt van het diversiteitsbeleid in al onze ondernemingen."

De Antwerp Pride start op zaterdag 10 augustus om 14 uur aan het Sint-Jansplein. Je vindt ons als vierde wagen in de parade. 

Voor meer informatie: www.antwerppride.eu.

Lees het persbericht van Agoria.