NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

ABVV-Metaal roept de arbeiders van Daikin Europe op om het werk neer te leggen op 28 juni en 1 juli naar aanleiding van aanslepende conflicten. De verzoeningspoging vorige dinsdag bracht geen oplossing.

Het conflict draait rond een veel te hoge werkdruk en het gebrek aan appreciatie voor de medewerkers. De verschillende vakbonden dringen al drie jaar aan op een goede voorbereiding van de implementatie van de nieuwe machines. Deze raadgevingen werden door het management niet of veel te weinig opgevolgd, met als gevolg dat de mensen nu constant worden geconfronteerd met een constante té hoge werkdruk en groot gebrek aan stabiliteit op de werkvloer.

Begin april reeds werd door ABVV-Metaal aan de alarmbel getrokken, en pas toén is de directie wakker geworden. Alleen waren de getroffen maatregelen onvoldoende en boden ze geen garanties op succes. “Er worden onder meer 100 vaste contracten toegekend, maar wel ten vroegste op 1 november. En dan is het seizoen al voorbij”, aldus Henk Deprez, secretaris ABVV-Metaal. ABVV-Metaal eist absolute voorrang aan de uitwerking van een stappenplan om het productieproces op een normale en menselijke manier te laten verlopen, met inspraak van de vakbonden om bijsturingen mogelijk te kunnen maken.