NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Deze week starten in de aanverwante sectoren de onderhandelingen over een sectoraal akkoord 2019-2020. De onderhandelingen vangen aan met de voorstelling en overhandiging van onze eisenbundels aan de werkgeversorganisaties. Dit gebeurt traditioneel op een vergadering van het paritair comité of subcomité. Daarna volgen een aantal onderhandelingsrondes tussen vakbonden en werkgeversorganisaties. Gezien de politieke en socio-economische situatie belooft het niet gemakkelijk te worden. De hoop is om toch nog tegen de zomer een akkoord te kunnen bereiken.

 

ABVV-Metaal gaat alvast voluit voor koopkracht. Ook de kwaliteit van de loopbaan staat hoog op onze agenda, met eisen rond werkbaar werk en opleiding, naast SWT en landingsbanen.
Ortwin Magnus, ondervoorzitter ABVV-Metaal: "Als ABVV-Metaal proberen wij een aantal innovatieve eisen te verwezenlijken die tegemoetkomen aan nieuwe verzuchtingen van onze leden. De grote uitdaging voor ons is om de werknemers en hun job centraal te stellen in de technologische en organisatorische transities die nu en de eerstvolgende jaren in onze sectoren plaatsvinden."  

Volg onze website en/of Facebookpagina voor de laatste info.