NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

De vakbonden en directie van Bekaert hebben donderdagvoormiddag een eerste keer aan tafel gezeten in het kader van de zware herstructureringen die vorige week werden aangekondigd. In een gemeenschappelijk persbericht laten de vakbonden weten dat het overleg de volgende weken verder gaat.

“We zijn nu gestart met de informatieronde”, zegt provinciaal secretaris van ABVV-Metaal West-Vlaanderen Steven Van Eekhoutte. “De directie heeft ons de informatie bezorgd waarop ze zich gebaseerd hebben voor deze herstructurering. Ook op de twee volgende bijeenkomsten, op 16 en 23 april, zal dat nog het geval zijn. Het is dan aan ons om die informatie en cijfers te analyseren en een tegenvoorstel te doen waardoor nog arbeidsplaatsen gespaard kunnen worden. Het blijft ons doel om zoveel mogelijk arbeidsplaatsen te redden. Pas na die informatieronde starten we de onderhandelingen over het sociaal plan voor de afdankingen. Het is nog te vroeg om te zeggen hoe diep het water tussen ons is”, zegt Van Eeckhoutte. “In elk geval: het overleg vandaag is sereen verlopen.”

Er was gisteren een blokkade aan de hoofdingang, wat het laden en lossen bemoeilijkte. “Die blokkade zal geleidelijk aan afgebouwd worden, zodat Bekaert begin volgende week opnieuw normaal aangeleverd kan worden. De langzaamaanacties die spontaan zijn uitgebroken deze week, worden verdergezet”, aldus Van Eeckhoutte.

Het volgende overleg is op 11 april. Daarna wordt rond de tafel gezeten op 16 en 23 april.