NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

ABVV-METAAL STEUNT DE KLIMAATSTAKING VAN 15 MAART MET STAKINGSAANZEGGING

Global Strike for Future!
Op 15 maart organiseert Youth for Climate een wereldwijde klimaatstaking. In meer dan 38 landen zal op die dag actie gevoerd worden voor een deftig en rechtvaardig klimaatbeleid. In België roept Anuna De Wever de vakbonden op om die dag massaal te mobiliseren.

ABVV-Metaal draagt de huidige klimaatacties een warm hart toe. De strijd voor een doortastend klimaatbeleid enerzijds en voor meer sociale rechtvaardigheid anderzijds, gaan hand in hand. Zoals onze voorzitter Georges De Batselier stelt: “Iedereen heeft baat bij een economisch systeem dat de ecologische draagkracht van onze planeet respecteert. Wij denken al jaren na over manieren om onze metaalindustrie circulair en klimaatneutraal te maken. En wij hebben ook al lang concrete voorstellen in die zin geformuleerd. Onze Belgische en Europese industrie kan er – ook inzake tewerkstelling – alleen maar sterker van worden.”

Stakingsaanzegging
ABVV-Metaal dient dan ook een stakingsaanzegging in voor de betoging van 15 maart. Wie die dag wil betogen is dus in orde voor zijn werkgever. Binnen het ABVV hebben zowel de Algemene Centrale, als de voedingscentrale (Horval) en de metaalcentrales (ABVV-Metaal en MWB) een stakingsaanzegging ingediend.

Praktisch

Op het moment dat we dit schrijven zullen er die dag acties doorgaan in 92 landen en 1209 steden. Ook in België gaan er op verschillende plaatsen acties door:

Gent : 10u - 12u Stadshal
Leuven: 11u - 13u Blauwputplein
Antwerpen 10u - 12u Theaterplein
Oostende 8u Wapenplein
Brugge 9u 't Zand
Hasselt 13u Kolonel Dusartplein

Daarnaast is er ook de centrale bijeenkomst 'KLIMAATMARS' in Brussel van 13u30 tot 15u30 aan het Noordstation. Het ABVV heeft een oproep gedaan om te verzamelen om 13u aan de hoek van de Proximus-building (27 Albert II-laan). Op ons Uitvoerend Comité is beslist dat we onze militanten vrij laten om aan deze mars deel te nemen en dat ze zelf kunnen kiezen of ze al dan niet samen met een ABVV-delegatie willen opstappen.

Inmiddels hebben we een positieve vergadering achter de rug met het secretariaat van de MWB (waarover verslag zal gedaan worden op het volgend UC). MWB heeft voorgesteld om samen met de ABVV-Jongeren / FGTB een spandoek te maken dat we zouden meedragen in de betoging. Het ontwerp van spandoek vinden jullie hier onderaan. Zij die dat wensen kunnen achter dit spandoek aansluiten. We verzamelen op dezelfde plaats en uur als het ABVV.

Tot vrijdag!

 

3028 Y19 ABVV Metaal twitterHeader Actieklimaat 1500x500 NL