NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Op 8 maart - Internationale Vrouwendag – trappen we als ABVV-Metaal een genderweek af via onze communicatiekanalen. Ook dit jaar komen we met een dikgevuld e-book rond de genderproblematiek. Waar we in de editie 2018 de vinger op de wonde van de loonkloof legden, ligt de focus dit jaar daarnaast ook op gendergerelateerd geweld.

Op 8 maart wordt in België de eerste echte vrouwenstaking georganiseerd onder het motto ‘Als vrouwen staken, stopt de wereld met draaien’. ABVV-Metaal heeft hiervoor een stakingsaanzegging ingediend. Alle feministische vrouwen en mannen die de actie willen ondersteunen zijn dan ook in orde ten aanzien van hun werkgever. Ook op 8 maart is er de Wereldvrouwenmars in Brussel. 

Zo werken we naar 14 maart, de Dag van de Loonongelijkheid v/m. In het kader van de Fight for 14-campagne van het ABVV vragen we aandacht voor een hoger minimumloon – want ook dat kan de loonkloof helpen dichten. We besteden ook aandacht aan de Equal Pay Day-campagne van de progressieve vrouwenbeweging zij-kant met een blog van Vera Claes, nationaal secretaris zij-kant.

Hou onze kanalen in de smiezen!