NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Sinds deze week leggen de afdelingen bij Van Hool afwisselend het werk neer. “Als overleg uitblijft, kunnen we dit nog wel even volhouden. De werkgever is aan zet”, aldus ABVV-Metaal afgevaardigde David Scheveneels. De directie kwam inmiddels terug op zijn beslissing om slechts een deel van één afdeling loonopslag te geven. Maar, zegt David, “zet geen zoden aan de dijk. Ook de rest van de fabriek wil respect. Het gevoel van ik werk nu al zo lang bij den Hool, maar kan niks meer bijverdienen, groeit de laatste jaren enorm. De directie beweert al vier maanden bezig te zijn met het bekijken van het hele loonbeleid en de looncategorieën. Ze zeggen dat wel, maar of dat klopt, weet ik niet. In ieder geval vragen we het al jaren.”

ABVV-Metaalm betreurt ook dat de directie zelf niet met initiatieven komen. “Als vakbonden denken we mee met het bedrijf. We zijn de voorbije jaren met fiscaal interessante voorstellen gekomen, waaronder de invoering van ecocheques. Dat zijn zaken die andere bedrijven uit zichzelf invoeren, maar waar we bij Van Hool als vakbonden achter moeten zitten.”

De acties worden ook deze week goed opgevolgd. “We hebben een actieplan opgemaakt tot 25 maart, maar natuurlijk hopen we op een snellere oplossing. We wachten af wat de directie zal doen.”