NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Op 13 april 2018 stonden de voorzitter van de gewestelijke ABVV-afdeling Antwerpen, Bruno Verlaeckt, en een militant, Tom Devoght, terecht voor de correctionele rechtbank in Antwerpen. Het openbaar ministerie besliste om beide syndicalisten strafrechtelijk te vervolgen, wegens het “kwaadwillig belemmeren van het verkeer” en dit naar aanleiding van een stakingsactie die plaatsvond ter hoogte van de Antwerpse haven op 24 juni 2016.

Al dan niet toevallig nadat de burgemeester van stad Antwerpen zich bij de publieke radio-omroep laten ontvallen dat "het goed was dat die personen even aangehouden werden om tot hun zinnen te komen".

De eigenlijke pleitzitting zal plaatsvinden op vrijdag 15 juni. Sociale actie en staken zijn fundamentele mensenrechten. Het is verontrustend dat de afgelopen jaren – sinds het aan de macht komen van de N-VA – syndicalisten en sociale actie systematisch en met alle mogelijke middelen gecriminaliseerd worden.

Het ABVV wil en kan dit niet zomaar laten voorbijgaan. Er moet een einde komen aan de criminalisering van het sociaal verzet. Het ABVV roept dan ook iedereen op om Bruno en Tom een hart onder de riem te steken door op vrijdag 15 juni vanaf 8 uur te verzamelen aan de rechtbank (Bolivarplaats 20/1 te Antwerpen).