NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Punch Powertrain wil een testcircuit voor wagens bouwen. Men kijkt hiervoor naar het industrieterrein van Brustem. De plannen van Punch kaderen in het contract dat Punch onlangs voor de Franse autobouwer PSA (Peugeot, Citroën, Opel) binnenhaalde. Vanaf 2022 produceert Punch versnellingsbakken van het type dual clutch transmission (DCT) voor de Franse groep. Daarmee is PSA niet alleen de eerste Europese klant van Punch, maar ineens ook de grootste opdracht ooit voor het bedrijf. De versnellingsbakken moeten in een eigen kombaan getest en gekalibreerd kunnen worden.

In Limburg beschikt Ford al over een testcircuit, maar om concurrentieredenen is het gebruik hiervan natuurlijk niet evident.

De nieuwe kombaan kan ook interessant zijn Tenneco Automotive (schokdempers) in Sint-Truiden en Bosch (ruitenwissers) in Tienen. Ook zij kunnen het circuit gebruiken om hun producten te testen. Punch, Tenneco en Bosch hebben onlangs afgesproken om samen een 'slim Vlaams netwerk' in de automotive-sector uit te bouwen, met als doel elkaar via kennisdeling en netwerking te versterken. VCST beraadt zich nog over aansluiting bij het netwerk.