NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Campine (Beerse) gaat behalve het lood van autobatterijen ook de plastic behuizing recycleren. De grootste recycleerder van autobatterijen in de Benelux investeert daarvoor 25 miljoen euro. Wim de Vos, nieuwe CEO (ex-Recticel- en ex-Vitalo) lichtte op de algemene vergadering zijn nieuwe businessplan toe, dat volledig in het teken staat van de circulaire economie.

Campine recycleert nu circa 75.000 ton klassieke autobatterijen, waaruit het lood puurt. Daarnaast verwerkt het antimoon tot antimoontrioxide, een vlamvertragend ingrediënt waarmee de plasticindustrie kunststof in dashboarden, zitjes in voetbalstadions, kledij, isolatiepanelen, kabels en elektrische apparaten brandvertragend maakt. Buiten China is Campine de grootste producent van antimoontrioxide ter wereld. Campine wil deze recyclageactiviteiten nu opvoeren.

Campine zit daarmee op de lijn van Umicore - dat in Hoboken een grote recyclagefabriek van edele metalen heeft - en van Metallo, ook in Beerse, die koper, lood, nikkel en zink uit materialen van containerparken, metaalverwerkers en autoshredders.