NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Na de eerste elektrische SUV mag Audi Brussel een tweede elektrisch model bouwen. Het gaat om een vierdeurs coupé met de naam Audi e-tron Sportback. De Audi e-tron heeft een rijbereik tot 500 kilometer.

De toekenning van een tweede model aan de Brusselse vestiging werd voorafgegaan door succesvolle onderhandelingen voor meer flexibiliteit en werkzekerheid tot 2020. Audi stelt uitdrukkelijk dat de goede afspraken met de vakbonden de deur hebben geopend voor de toekenning van een tweede elektrische model. “Audi Brussels heeft de verwachtingen van Audi AG kunnen invullen dankzij afspraken rond flexibiliteit”, stelt Patrick Danau, de algemeen technisch en logistiek directeur van de autofabriek. Twee weken geleden hebben directie en bonden een overeenkomst gesloten, waardoor de namiddagploeg elke dag een halfuur langer aan de slag blijft.

 De toekomst is hiermee verzekerd voor de ruim 3.000 werknemers van het assemblagebedrijf in Vorst. De voorbije maanden zijn al  bijna 500 mensen extra aangeworven voor de productie van de e-tron. De werknemers van Audi Brussels hebben  ook vandaag meer dan werk genoeg. De verkoopt van de kleine stadsauto A1 gaat zo goed dat het licht op groen werd gezet om dit en volgend jaar extra A1's te bouwen.

Met de komst van een tweede volledig elektrisch model kan de Audi-fabriek in Vorst zich profileren als dé e-hub van Audi.