NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Trein- en tramconstructeur Bombardier in Brugge wil 160 banen of 1/3 van het totaal aantal jobs in de site schrappen. Het gaat om 90 arbeiders en 70 bedienden. Daarnaast worden ook 40 tijdelijke contracten niet verlengd.Dat is vanmorgen bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad die om 10.30 uur aanvatte. Die moest duidelijkheid scheppen over de toekomst van de vestiging, ndat de directie eerder dit jaar besliste om de vestiging in Brugge aan te sturen vanuit Frankrijk en om de activiteiten in Brugge af te bouwen.

Op de bijzondere ondernemingsraad bij Bombardier kwam de Europese directie uitleg geven over de toekomstplannen van de vestiging in Brugge. Dat er banen zouden geschrapt worden, was bekend, maar over het precieze aantal was het bang afwachten voor de werknemers.

Eerder was al bekendgemaakt dat de fabriek trein- en tramstellen niet meer helemaal zou bouwen, maar alleen nog assembleren. Een deel van de activiteiten en ondersteunende diensten verhuist naar Frankrijk en Tsjechië.

Er wordt vandaag niet meer gewerkt in de fabriek. De activiteiten zijn vanmorgen stilgelegd. Na de ondernemingsraad is een personeelsvergadering begonnen. Als die afgelopen is, zal het personeel naar huis gaan.