NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

In 2016 werden vijf toeleveringsbedrijven van Volvo Car bedreigd met sluiting tegen  2020 (afloop van huidige modellen). Zij kregen het nieuwe model XC40 niet toegewezen.

SAS Automotive werd vervroegd gesloten op 31 oktober 2016. Door een korte staking werd een zeer goed sociaal plan afgesloten. Hetzelfde plan werd ook afgesloten en goedgekeurd door de werknemers in Faurecia en Tenneco.. Al deze bedrijven sluiten begin 2020, tenzij er iets plots toch nieuwe activiteiten uit de lucht zouden komen vallen.

Gisteren hebben de werknemers van Benteler Automotive geoordeeld over het voorontwerp van hun sociaal plan (gelijklopend met de andere plannen). Bij Benteler (waar men voor- en achterassen maakt) is men momenteel nog bezig met gesprekken voor nieuwe activiteiten en met een eventuele overnemer. Wij wachten de gesprekken af.

De werknemers hebben met 80% het sociaal plan goedgekeurd.

Het vijfde getroffen bedrijf is Tower Automotive, maar daar wordt nog voluit ingezet op nieuwe activiteiten. Ze hebben reeds een zeer mooi project binnen voor Audi voor ongeveer de helft van de werknemers. De zoektocht naar bijkomende activiteiten gaat verder.