NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Er is sociale onrust bij Lommel Proving Ground, het Europese testcentrum van Ford. De arbeiders zijn ontevreden over een nieuw functieclassificatiesysteem dat het bedrijf wil doorvoeren. Na de sluiting van Ford Genk zijn tientallen werknemers van Genk overgekomen naar Lommel. Dat was de aanleiding om de functieomschrijvingen te herbekijken. De aanbevelingen gedaan door de functieclassificatie specialisten van vakbond en werkgevers werden niet aanvaard door de (internationale) directie. Een meerderheid van de 230 arbeiders stemde gisteren voor acties.  

“Er is een algemeen gevoel van onvrede over de manier waarop het internationale management van Ford met zijn mensen omgaat. Ik heb het niet over de lokale directie, maar bij het internationaal management heerst duidlelijk een oude bedrijfscultuur”, aldus Rohnny Champagne, Provinciaal Voorzitter ABVV Metaal.

Als klap op de vuurpijl raakte onlangs bekend dat er op Lommel Proving Ground, zoals in veel bedrijven, een 'merit plan' bestaat, waardoor de bedienden  dit jaar van een mooi extraatje kunnen genieten. “Ik heb er geen probleem  dat bedienden dit krijgen. Maar het is onaanvaardbaar dat de directie openlijk argumenteert dat dit is om talent aan boord te houden. Blijkbaar verdienen de arbeiders die even hard gewerkt hebben en even hard hebben bijgedragen aan de resultaten dit niet”, maakt Rohnny Champagne zich kwaad