NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Vakbonden en directie bij autotoeleverancier SAS Automotive in Gent hebben een akkoord bereikt over een ontwerp van sociaal plan. Het voorstel werd met grote meerderheid goedgekeurd. 76,8 procent van het personeel stemde voor het ontwerpakkoord.  Het akkoord dat gisteravond werd gesloten, is volgens Marc Staelens, secretaris ABVV-Metaal “één van de beste uit mijn carrière. Bovenop de wettelijke verbrekings- en sluitingsvergoedingen bedongen we onder meer een extra sluitingspremie en een anciënniteitspremie in drie categorieën: van 0 tot 5 jaar, voor 5 tot 10 jaar en meer dan 10 jaar. Iemand met tien jaar dienst zal zo ongeveer 38.000 euro netto krijgen.” SAS Automotive engageert zich ok voor de oprichting van een tewerkstelligscel.

Het personeel van SAS Automotive legde vorige week maandag het werk neer, nadat de directie de intentie tot sluiting had aangekondigd. Dat is bijna drie jaar vroeger dan eerder gezegd. SAS Automotive is een van de vijf toeleveranciers die geen nieuw contract kregen voor het nieuwe Volvo-model dat in Gent van de band zal rollen. 

Bij SAS Automotive rolt de band opnieuw. Na een week staken zijn vakbonden en directie van de toeleverancier van Volvo tot een akkoord gekomen. in. Door de deal kan ook Volvo weer werken.

Vanochtend om 5.15 uur werd de band weer gestart.