NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Van Hool gaat de komende vier jaar 15 miljoen euro investeren in de vestiging in Macedonië. Volgens CEO Filip Van Hool is “deze investering nodig om de toekomst van de Van Hool-groep op lange termijn te vrijwaren". Dit jaar wordt een nieuw magazijn gebouwd en wordt de verfspuiterij uitgebreid. Volgend jaar en in 2018 worden de vier productielijnen verdubbeld naar acht, waardoor de productiecapaciteit zal opgetrokken worden naar 900 autocars per jaar in plaats van 500 momenteel. Vierhonderd extra werknemers worden  aangeworven. 

De vakbonden maken zich ongerust over deze investering en hadden liever gehad dat Van Hool in zijn Belgische vestigingen had geïnvesteerd. Anderzijds brengen ook concurrenten als Scania en Mercedes hun productie  overbrengen naar lageloonlanden. "Zonder Macedonië was Koningshooikt wellicht nooit kunnen blijven bestaan", aldus ABVV-Metaal secretaris Hans Vaneerdewegh.

Van Hool benadrukt dat men niet van plan is om de vestiging in Koningshooikt te laten vallen. Vorig jaar werden in Koningshooikt een recordaantal dubbeldekkers (een 250-tal) gebouwd. Van Hool wil ook een betekenisvolle rol blijven spelen op de Europese markt voor het openbaar vervoer, zowel met trambussen als met gestandaardiseerde bussen. Voor dit laatste marktsegment zal Van Hool in Koningshooikt een compleet nieuw voertuig uittekenen. Al zal de productie in Macedonië gebeuren.