NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Na de enorme opkomst voor de nationale betoging op 6 november en de twee geslaagde provinciale actiedagen was het vandaag de beurt aan  Vlaams-Brabant, Brussel en Waals-Brabant.
 
Ook de derde actiedag was weer een succes in de metaal sector. Er werd gestaakt bij Asco, Bergerat Monnoyeur, Care Carrosserie, Caterpillar, Cofely Fabricom, Cogebi, D’Ieteren, Duracell, Harol, Havells-Sylvania, Komatsu, Otis, Robert Bosch, Sabena Technics, Sanha Fittings, Sapa, Siemens, Snecma Services, Stillemans, TE Connectivity, Terumo en Van Heck.
 
De metallos maakten een vuist tegen de onrechtvaardige maatregelen van de asociale regering-Michel-Bourgeois-De Wever. De opiniepeiling van het Laatste Nieuws van vandaag toonde niet zozeer aan dat er slechts een ‘minderheid’ zou staken, maar wel dat een meerderheid van bijna 90% net als wij vinden dat de maatregelen onrechtvaardig verdeeld zijnen dat er een vermogenswinstbelasting moet komen.
 
Bedankt aan alle leden en militanten die de koude hebben getrotseerd, strijdvaardig postgevat hebben aan hun fabrieken en ertoe hebben bijgedragen dat ons verzet steeds luider weerklinkt. De regering-Michel-Bourgeois-De Wever wil niet luisteren. Onze strijd gaat door. Op naar de nationale staking van 15 december.
 
Bedankt!

Herwig Jorissen
Voorzitter
 
 

pluimen