NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Bij de sociale verkiezingen van 2008 werden Eric Schemmekes en C.M. gekozen als effectief en plaatsvervangend lid in het CPBW bij Coil (Landen). ABVV-Metaal stelde hen tevens aan als effectief en plaatsvervangend syndicale delegee. Op 22 augustus 2008 startte Coil een procedure om C.M af te kunnen danken omwille van dringende reden. De feiten waarop Coil zich baseerde waren niet bewezen verklaringen van twee  werknemers waaronder de hoofdafgevaardigde van het ACV. C.M. verkoos een minnelijke schikking en verliet de onderneming.

Op 30 oktober 2009 deed Coil hetzelfde nog eens over met Eric Schemmekes. Eric werd verweten dat hij “doelbewust onrust wil stoken door leugenachtige beweringen in publiek”. Het bewijs waren vijf identieke en door de directie opgestelde verklaringen, getekend door 5 personeelsleden (waarbij twee 2 afgevaardigden van het ACV weer de eersten waren om te tekenen).

ABVV-Metaal Vlaams Brabnt stelt zeer dduidelijk in een persbericht dat Eric helemaal geen onrust gezaaid door leugens. Hij heeft enkel voor onrust gezorgd bij de directie door zich kritisch op te stellen en door vaak alleen, zonder het ACV, tegen de directie in te gaan.

Volgens Copil is dat alles ‘toeval'. ABVV-Metaal is overtuigd dat men een “lastige” vakbond monddood wil maken en dat alles met de steun van het ACV.

Een vijftigtal-tal ABVV militanten zullen aanwezig zijn op de zitting van de Arbeidsrechtbank van Leuven op vrijdag 15 januari 2010 om 10 uur wanneer de pleidooien in de zaak Eric Schemmekes worden gehouden.