NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

De Chinese autogroep Geely staat erg dicht bij een overname van Volvo. Ford zegt dat een definitief verkoopakkoord in het eerste kwartaal van 2010 afgesloten kan worden. De volledige afronding zou dan in het tweede kwartaal volgen.Over overnamebedragen bestaat nog geen duidelijkheid..

Wat betekent de aankondiging voor Gent. Volgens Mark De Mey, woordvoerder van Volvo Cars in Gent, is “het goed dat de toekomst al wat duidelijker wordt, dat er gepraat wordt met slechts één partij”. De Mey benadrukt dat Geely eerder al aankondigde dat het de industriële structuur van Volvo wil behouden. Dat betekent zekerheid voor de productievestigingen in Zweden en België en het belangrijke hoofdkantoor en onderzoekscentrum in Göteborg. Vlaams minister-president Kris Peeters eist dat Geely blijft investeren in het 'hoge competentieniveau' in Europa. In China zijn wel vooral de grote modellen van Volvo populair, en die rollen niet in Gent maar in Zweden van de band. Bovendien assembleert Volvo met partner Changan al enkele modellen in China.

De overname moet wel nog groen licht krijgen van de concurrentieauthoriteiten. Volgens welgeplaatste bronnen zoekt Geely steun bij de Chinese overheid voor de overname.